Intretinerea boilerelor pe lemne

Dupa ce ai achizitionat un boiler pe lemne si l-ai pus in functiune, de-a lungul timpului este nevoie si de o intretinere adecvata, in asa fel incat sa fii sigur de faptul ca aparatul functioneaza la parametri normali, ca nu ii scade din eficienta si ca nu exista riscul de aparitie al unor defectiuni. Boilerele care functioneaza pe baza de combustibil solid au nevoie de o curatare periodica, care, dincolo de igiena, asigura si buna functionare a aparatului.

Inainte de a incepe curatarea boilerului, este nevoie de decuplarea sistemului de la reteaua electrica (doar pentru modelele care au rezistenta electrica). De asemenea, trebuie sa astepti o anumita perioada de timp pana in momentul in care aparatul si componentele lui s-au racit si pot fi atinse fara probleme. In caz contrar, poate aparea riscul de arsuri. Dupa acesti pasi, trebuie inchis robinetul de intrare apa rece.

Este interzisa folosirea de produse inflamabile, abrazive sau solventi organici in procesul de curatare a aparatului, precum benzina sau alcool. Zi de zi, va trebui sa elimini in primul rand cenusa care se aduna in tavita, pentru ca aceasta sa nu ajunga in cantitati mari, care sunt mai greu de indepartat ulterior si care afecteaza eficienta aparatului. Cu ajutorul unui vatrai trebuie indepartat patul de lemne atunci cand flacara este foarte mica, inainte de incarcare, pentru a permite caderea cenusei prin fantele de aspiratie. Astfel, nu exista pericolul ca fantele sa se astupe.   

Saptamanal, trebuie indepartate cu atentie crustele formate in urma arderilor. Nu trebuie insa intervenit agresiv, deoarece zgarieturile duc in timp la deteriorarea materialelor din componenta sistemului si implicit la scaderea eficientei boilerului. Lunar, este nevoie de o curatare generala a focarului, prin eliminarea cenusei si a reziduurilor facute de arderile repetate.

Mantaua externa poate fi curatata cu ajutorul unor solutii pe baza de sapun neutru. In momentul in care s-au incheiat toate procedurile de curatare, se recomanda cativa pasi de repunere in functiune a boilerului, si anume deschiderea robinetului de intrare apa rece, reconectarea la curentul electric (daca este cazul) si verificarea etanseitatii aparatului pe partea cu apa. 

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.e-boilere.ro 2018 | ANPC


Boilere electrice, boilere termoelectrice, boilere pe lemne, boilere pe gaze, instant pe gaz, boilere solare - preturi, promotii, sfaturi