Despre boilere pe abur

Boilerele pe abur reprezinta un sistem care combina apa si caldura pentru a da nastere aburului sub presiune care este utilizat in procesul de incalzire a locuintelor. Instalarea unui astfel de aparat trebuie facuta doar de personal specializat si nu de amatori si nici de proprietar. Aceste boilere lucreaza sub presiune, astfel ca trebuie foarte multa atentie atunci cand vine vorba de racordarile si de setarile necesare unei functionari corecte.

Boilerele pe abur sunt realizate din cateva componente cheie. Cel mai important este rezervorul, care este realizat din otel sau fier forjat. In el se afla apa care va fi transformata in aburi. Dedesubtul acestuia se afla un element de incalzire, care este alimentat de cele mai multe ori cu gaz, ulei sau combustibil fosil. In partea de sus se afla o valva de aburi – o deschizatura de mici dimensiuni, racordata la o conducta.

Cele mai multe boilere pe abur sunt prevazute si cu un cos de fum care are rolul de eliminare al excesului de caldura din sistem. In ceea ce priveste modul de functionare, procesul este unul destul de simplu. Elementul de incalzire este adus la o temperatura inalta. Apa din rezervor incepe sa fiarba si astfel se realizeaza transformarea lichidului in vapori. Aburii ajung intr-o zona goala a boilerului, unde se creeaza o zona de presiune.

Dupa ce presiunea atinge un anumit nivel, care variaza in functie de marimea boilerului, aburii sunt eliberati printr-o supapa, iesirea lord and nastere energiei necesare sistemului de incalzire. Unele boilere sunt astfel create incat sa duca mai rapid la punctul de fierbere, de evaporare si ulterior de eliberare a presiunii, pentru rezultate mai rapide si mai eficiente. Daca boilerul este de mai mari dimensiuni, si cantitatea de apa este mai mare si implicit presiunea este mai ridicata, dand nastere unei cantitati majore de energie.

Boilerele pe abur prezinta o serie de avantaje si pot genera o cantitate majora de energie, insa implica totodata numeroase riscuri. Combinatia dintre temperaturi ridicate si un mediu sub presiune poate duce la explozii si aparitia focului. Boilerele moderne sunt supravegheate prin sisteme computerizate, in asa fel incat sa nu apara incidente sau situatii de risc.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.e-boilere.ro 2018 | ANPC


Boilere electrice, boilere termoelectrice, boilere pe lemne, boilere pe gaze, instant pe gaz, boilere solare - preturi, promotii, sfaturi