Boilere solare cu doua serpentine

Boilerele solare cu 2 serpentine incalzesc si stocheaza apa menajera folosind energia solara, o energie alternativa, nepoluanta si gratuita. Pentru a putea beneficia de energie solara, este nevoie de instalarea de panouri solare pe acoperisul casei, care sa capteze razele soarelui, pe care le integreaza ulterior in sistem, dand nastere energiei termice.

Caracteristici

Boilerele solare sunt create astfel incat sa fie utilizate in spatii inchise si incalzite, insa acestea nu pot  inlocui rolul pe care il are un incalzitor de apa instant. Boilerele pot fi prevazute cu unul sau doua schimbatoare de caldura sau aceasta piesa poate lipsi. In componenta unui boiler solar mai intalnim si doua flanse: una dintre ele se afla pe partea superioara a corpului pe care este fixata protectia anodica. Cea de-a doua flansa este asezata lateral, avand rolul de reviziune si de curatare a rezervorului de apa.

Boilerele solare sunt prevazute si cu un indicator al temperaturii, precum si cu detectoare de temperatura a apei in boiler. Aparatul poate fi prevazut si cu un incalzitor electric, cu o conducta de iesire, care este folosita pentru recircularea apei calde in instalatii.

Sfaturi practice

Rezistenta electrica a boilerului trebuie sa fie aprobata de producator. In caz contrar, se pierde garantia dispozitivului, iar producatorul nu este responsabil pentru problemele aparute ulterior.

Instalarea boilerului trebuie facuta de personal specializat. In caz contrar, se pierde garantia, iar producatorul sau distribuitorul nu iti poate deconta nici o suma de bani si nu iti poate asigura reparatiile pentru defectiunile si neregulile aparute.

La instalare trebuie eliminate supapele reversibile de siguranta, deoarece acestea pot duce la aparitia de probleme pentru boiler. Atunci cand se doreste umplerea boilerului cu apa, trebuie deschis robinetul de apa calda al bateriei aflate la cea mai mare distanta si concomitent robinetul pentru alimentare cu apa rece apartinand instalatiei de apa. In ceea ce priveste golirea rezervorului, aceasta se face in felul urmator: se inchide robinetul de oprire aflat la intrarea apei reci, dupa care se deschide robinetul de apa calda pentru bateria aflata la cea mai mare distanta.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.e-boilere.ro 2018 | ANPC


Boilere electrice, boilere termoelectrice, boilere pe lemne, boilere pe gaze, instant pe gaz, boilere solare - preturi, promotii, sfaturi