Boilere pe lemne

Boilerele pe lemne asigura prepararea apei calde menajere cu ajutorul unui combustibil ecologic, care polueaza mult mai putin fata de boilerele care functioneaza pe baza de gaz. Acest tip de boilere sunt folosite in special de cei care au ca principala sursa de combustibil lemnul. Diversele modele sunt prevazute cu rezistenta electrica, pentru un plus de performanta si confort in utilizare.

Aceste boilere sunt astfel realizate incat sa permita o incarcare usoara cu lemne, iar rezultatele asigura o caldura de lunga durata. Aceste boilere sunt prevazute cu anod de magneziu, astfel incat sa fie evitata posibilitatea aparitiei de coroziune in timp. Atunci cand un model de boiler pe lemne este prevazut cu rezistenta electrica, trebuie sa se tina seama de o serie de reguli. Inainte de toate, partea electrica trebuie sa fie realizata corespunzator de personal specializat, in asa fel incat sa se asigure siguranta utilizatorului si a folosirii aparatului.

Boilerele pe lemne prevazute cu conexiuni electrice nu trebuie atinse cu parti umede ale corpului. Este interzis sa se traga de cablurile electrice sau sa expuneti aparatul agentilor atmosferici, precum ploaia sau soarele. De asemenea, nu se recomanda ca aparatul sa fie folosit de copii, iar orice tip de defectiune trebuie reparata doar de personal calificat in acest domeniu. In caz contrar, este pusa in pericol viata utilizatorului, dar si buna functionare a sistemului.

Reglarea temperaturii se face doar cu alimentarea electrica decuplata. Se da la o parte capacul superior de protectie al componentelor electrice, dupa care, cu ajutorul unei surubelnite se umbla la rozeta termostatului, tinand cont de indicatiile sagetilor sau de semnele de “plus” si “minus” – dreapta corespunde temperaturii ridicate, iar stanga temperaturii scazute.

Pentru o buna functionare a boilerelor pe lemne, este nevoie anual de operatii de intretinere. Acestea asigura si o eficienta pe termen lung a boilerului si functionarea la capacitate maxima, cu posibilitatea aparitiei de defectiuni redusa la minim. Utilizatorul trebuie sa inteleaga importanta verificarilor periodice, care sunt importante atat pentru longevitatea sistemului de incalzire a apei, cat si pentru siguranta celui care il foloseste.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.e-boilere.ro 2018 | ANPC


Boilere electrice, boilere termoelectrice, boilere pe lemne, boilere pe gaze, instant pe gaz, boilere solare - preturi, promotii, sfaturi