Boilere pe gaz - precautii

Dupa achizitionarea unor boilere pe gaz trebuie sa se tina cont de o serie de reguli de precautie, in asa fel incat instalarea si folosirea aparatului sa se faca in deplina siguranta. Aceste boilere pot fi instalate in special in bucatarii sau in orice caz in incaperi in care poate fi asigurata o sursa de aer proaspat in permanenta. In apropierea acestuia nu trebuie folosite surse de flacara deschisa sau elemente care pot da nastere unor scantei.

De asemenea nu se recomanda depozitarea sau utilizarea de substante explozive sau usor inflamabile in spatiul in care este instalat sau urmeaza sa fie instalat boilerul. In cazul in care se simte miros de gaze, este interzisa aprinderea luminii sau deschiderea unei surse de foc. Se va inchide robinetul de gaz si se vor deschide ferestrele si usile, in asa fel incat locatia respectiva sa fie cat mai bine aerisita. Aparatul nu va mai fi pus in functiune pana nu este verificat de personal calificat in acest sens.

Un astfel de boiler nu trebuie instalat in spatii in care instalatii de ventilatie sau instalatii de incalzire cu aer cald aspira aerul cu ajutorul unor aparate cu ventilatoare, precum hote sau uscatoare de rufe. Exceptie se face in momentul in care se folosesc dispozitive de siguranta, asa numitele blocatoare, care stopeaza automat functionarea ventilatoarelor atunci cand este pornit boilerul pe gaz.

Se interzice astuparea, chiar si temporara, a aerisirilor din usi, tavane, ferestre sau pereti. Atunci cand sunt asezate covoare pe pardoseala, trebuie sa se tina cont sa nu se micsoreze deschizaturile de ventilare de la partea inferioara a usilor. Nu se recomanda efectuarea de reparatii sau modificari de catre amatori, deoarece pot aparea pe parcurs probleme in functionare.

Boilerele se instaleaza pe perete. Se recomanda ca acestea sa fie plasate in special in apropierea consumatorilor uzuali si a cosului pentru gaze arse. In ceea ce priveste locul de instalare, trebuie sa existe conditii care sa impiedice aparitia inghetului. Pentru a beneficia de siguranta in functionare si de o viata cat mai indelungata a aparatului, se recomanda realizarea unei inspectii cel putin anuale, facuta de un inginer autorizat.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.e-boilere.ro 2018 | ANPC


Boilere electrice, boilere termoelectrice, boilere pe lemne, boilere pe gaze, instant pe gaz, boilere solare - preturi, promotii, sfaturi