Boilere pe gaz cu tiraj fortat

Dupa alegerea unui anumit model de boiler pe gaz cu tiraj fortat, acesta trebuie instalat. Procesul de instalare trebuie realizat neaparat de o persoana specializata si nu de amatori sau de proprietar. Doar in momentul in care boilerul este pus in functiune de un tehnician, doar atunci poti fi sigur ca lucrurile sunt sub control si ca aparatul va putea fi folosit in siguranta de intreaga familie.

Inainte de instalare trebuie verificat pentru ce tip de gaz este acesta realizat. In cazul in care tipul de gaz care este furnizat in locuinta ta difera de cel pe baza caruia functioneaza aparatul, atunci trebuie sa apelezi la un specialist autorizat care sa efectueze adaptarea necesara pentru a-l putea folosi. Dupa achizitia boilerului, este nevoie de un proiect de instalare care trebuie aprobat, in conformitate cu normele existente si cu regulamentele locale.

Boilerul trebuie ferit de inghet, de aceea temperatura din incaperea in care va fi instalat nu trebuie sa scada sub 4 grade Celsius. De asemenea, in respectivul spatiu nu trebuie sa existe vapori de acid. Boilerele trebuie protejate impotriva coroziunii, de aceea in interiorul lor sunt fixati anozi de magneziu. Anodul se descompune treptat, perioada in care da nastere unui curent slab care tine la distanta coroziunea electrochimica.

Anozii de magneziu trebuie inlocuiti la o anumita perioada de timp, deoarece durata lor de viata variaza in functie de calitatea apei care ajunge in boiler, cantitatea de apa consumata zilnic, uzura mecanica a sistemului, conditiile de functionare ale aparatului, tipul stratului interior si altele. Boilerul trebuie astfel instalat incat sa permita o inlocuite facila a anozilor atunci cand este nevoie.

Pentru un plus de eficienta, se recomanda ca atunci cand se realizeaza inlocuirea anozilor, sa se faca si o curatare interioara a vasului. Pentru rezultate eficiente, se recomanda ca acest lucru sa se faca cel putin o data pe an. In ceea ce priveste conducta de evacuare a gazelor arse, se recomanda ca aceasta sa fie scoasa la exterior in intregime. Nu trebuie insa montata direct pe fereastra sau intr-o gaura in perete.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.e-boilere.ro 2018 | ANPC


Boilere electrice, boilere termoelectrice, boilere pe lemne, boilere pe gaze, instant pe gaz, boilere solare - preturi, promotii, sfaturi