Boilere pe gaz

Boilerele pe gaz asigura apa calda menajera la unele dintre cele mai scazute preturi atunci cand vine vorba de astfel de sisteme. In plus, aduc si un plus de confort in ceea ce priveste alimentarea cu combustibil, deoarece nu este nevoie de o incarcare manuala ca in cazul boilerelor pe lemne. Atat timp cat exista un sistem de furnizare a gazului, este nevoie doar de realizarea unei instalari corecte pentru o buna functionare a aparatului.

Inainte de instalare, trebuie sa se tina seama de cateva reguli, in asa fel incat sa se evite eventualele neplaceri si incidente. Boilerul pe gaz nu trebuie instalat deasupra unor surse de caldura precum un aragaz, un cuptor sau un radiator. Atunci cand este nevoie de o verificare a scurgerilor de gaze, folositi doar spuma de sapun sau solutii special realizate in acest sens. In nici un caz nu trebuie verificate scurgerile gazoase cu ajutorul unei flacari, deoarece poate aparea riscul de explozie!

In incaperea in care este instalat boilerul este necesara o buna aerisire in permanenta. De aceea, se recomanda ca acest sistem de incalzire al apei menajere sa fie instalat in bucatarie. De asemenea, camera in care este asezat trebuie sa fie destul de spatioasa. Boilerul nu trebuie pornit pana in momentul in care nu sunt incheiate toate operatiunile de instalare.

Robinetii de apa calda trebuie sa se inchida etans. In caz contrar, acestia vor picura si vor duce la risipa de apa, la un consum nejustificat de gaz si la marirea temperaturii apei din incalzitor, care poate dauna in timp bunei functionari a aparatului. Anual se recomanda curatarea conductelor de fum. In plus, trebuie verificat si cosul de fum, care nu trebuie sa fie blocat. Tipul boilerului trebuie sa corespunda tipului de gaz folosit. Daca nu exista o potrivire intre acestea, atunci adaptarea trebuie facuta doar de tehnicieni specializati.

In cazul in care simtiti miros de gaze, inchideti robinetul de alimentare cu gaz. Deschideti larg ferestrele si aerisiti bine camera. Nu aprindeti lumina si nu folositi nici un produs care ar putea da nastere unei flacari sau unei scantei. Abia dupa ce incaperea s-a aerisit bine puteti aprinde lumina. Anuntati in cel mai scurt timp posibil compania de gaz sau unitatea de service autorizata pentru aparatul dumneavoastra.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.e-boilere.ro 2018 | ANPC


Boilere electrice, boilere termoelectrice, boilere pe lemne, boilere pe gaze, instant pe gaz, boilere solare - preturi, promotii, sfaturi