Boilere in pompa de caldura

Boilerele in pompa de caldura reprezinta instalatii care pot transfera caldura de la o sursa cu o temperatura mai mica unui element sau mediu care este caracterizat de o temperatura mai ridicata. Practic, aceste boilere folosesc energia electrica in acelasi mod in care o pompa hidraulica ridica cota apei de la o valoare mai joasa la una mai inalta.

Pentru o folosire indelungata a acestor boilere, este necesara detartrarea rezistentei la o distanta de aproximativ doi ani. Procesul de detartrare consta in indepartarea crustei de calcar, prin folosirea de acizi speciali, in asa fel incat sa nu fie afectat invelisul protector al rezistentei. De asemenea, trebuie inlocuit anodul de magneziu la fiecare doi ani, pentru o cat mai buna protectie impotriva coroziunii.

Mai trebuie realizate verificari periodice si la vaporizator, care se poate infunda din cauza prafului si a altor particule de murdarie. Vaporizatorul poate fi curatat dupa ce sunt indepartate cele patru suruburi de fixare a carterului frontal. Nici evacuatorul de condens nu trebuie lasat sa se infunde, deoarece aparatul va inregistra ulterior probleme si dificultati in functionare. Acelasi lucru se aplica si in cazul terminalelor externe ale conductelor de evacuare si aspiratie.

Locul in care va fi instalat boilerul trebuie sa fie protejat impotriva inghetului, iar temperatura din interiorul spatiului sa nu coboare sub 4 grade Celsius. Daca apa care este incarcata in boiler este una extrem de dura, aceasta trebuie tratata cu un agent de dedurizare special, care scade din duritatea apei si mareste gradul de protectie al aparatului. Astfel, ai parte de un boiler cu o viata mai indelungata.

Boilerele in pompa de caldura nu trebuie instalate in medii cu praf, cum ar fi pivnite sau mansarde. In cazul in care nu exista alte posibilitati de amplasare, atunci se impune instalarea de filtre speciale care sa opreasca diversele tipuri de poluanti. Daca acestea lipsesc, este posibil sa apara defectiuni, iar durata de existenta a boilerelor va fi mai scurta.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.e-boilere.ro 2018 | ANPC


Boilere electrice, boilere termoelectrice, boilere pe lemne, boilere pe gaze, instant pe gaz, boilere solare - preturi, promotii, sfaturi