Boilere cu o serpentina fixa

Boilerele cu o serpentina fixa au rolul de preparare si furnizare a apei calde menajere, fiind disponibile diverse modele, cu capacitati diferite. Boilerele de acest tip dispun de protectie anticoroziva, datorita anodul de magneziu din componenta rezervorului. Aceasta substanta este folosita pentru interiorul boilerului, acolo unde umiditatea excesiva ar putea crea probleme.

Anodul de magneziu se uzeaza insa, asa ca pentru o viata cat mai lunga a aparatului, este necesara o revizie tehnica periodica, facuta neaparat de specialisti apartinand service-ului de intretinere autorizat. Daca anodul de magneziu nu este inlocuit la o anumita perioada de timp, atunci interiorul boilerului se poate degrada in timp, lucru care duce la aparitia de defectiuni si la o calitate precara a apei calde menajere preparate.

Inainte de utilizarea aparatului pentru prima oara, trebuie facute verificari prin intermediul carora sa se constate daca boilerul este racordat corect, daca instalatiile sunt bine imbinate si daca rezervorul este umplut cu apa. Toate aceste verificari trebuie realizate de personal specializat.

In cazul in care temperatura din interiorul incaperii in care se afla instalat boilerul tinde sa scada sub 0 grade Celsius, atunci se impune golirea boilerului prin ridicarea parghiei supapei reversibile de protectie. In orice caz, nu trebuie ca temperatura camerei sa scada sub 4 grade Celsius. Daca apa ingheata in boiler, exista riscul de defectiune. De asemenea, boilerul nu trebuie instalat in incaperi in care nu exista siguranta la foc.

Atunci cand se incalzeste apa menajera, din gura de varsare a supapei de siguranta a boilerului va picura apa. Acest aspect nu trebuie considerat o defectiune, ci ceva normal. Gura de varsare va trebui sa fie lasata deschisa spre atmosfera. Pentru o buna functionare a boilerului, supapa reversibila de siguranta trebuie curatata in cazul in care este infundata, iar daca a aparut calcar ca urmare a unei folosiri indelungate, atunci acesta trebuie indepartat.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.e-boilere.ro 2018 | ANPC


Boilere electrice, boilere termoelectrice, boilere pe lemne, boilere pe gaze, instant pe gaz, boilere solare - preturi, promotii, sfaturi